artikel

Jihan Hakim: Dubbel-Dekker

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Rozemarijnfocaccia 10 stuks 0,88 8,80
Zongedroogde tomaten 10 stuks 0,05 0,53
Schijfjes citroen 10 stuks 0,02 0,20
Lollo Bianco 100 gr. 4,85 0,49
Mascarpone 400 gr. 4,00 1,60
Tomatentapenade 300 gr. 8,95 2,69
Zalm 300 gr. 14,25 4,28
Amsterdams broeivet 50 gr. 2,30 0,12
Bietenkiem 20 gr. 2,00 0,04
Bietenblad 20 gr. 1,75 0,04
Bieslook 20 gr. 1,15 0,02
      ——–
Totale inkoopprijs 18,79
Totale inkoopprijs inclusief arbeid 23,91
Totaalprijs per broodje 2,39
Verkoopprijs per broodje 6,50

Bereidingswijze:
- Bak de focaccia af en snijd ze doormidden.
- Beleg de broodjes met gemengde sla en verdeel daarover de mascarpone.
- Leg hierop de andere helft en besmeer deze met de tomatentapenade.
- Drappeer hem zalm en werk af met bietenkiem/blad, Amsterdamse broeivet en een zongedroogd tomaatje.