artikel

hans van avendonk verlaat arjan van dijk

Horeca

De drie aandeelhouders van de holding van o.a. de Arjan van Dijk Groep zijn in het belang van de onder de holding ressorterende werkmaatschappijen overeengekomen dat aandeelhouder Hans van Avendonk (foto: midden) zich gaat verzelfstandigen per 1 januari 2005 met de bedrijven Gig World uit Nuenen en Taste & Feest uit Oudenbosch.

De beide overige aandeelhouders de heren Jos Peeters en Roland Ernst zullen de holding en de andere ondernemingen verder uitbouwen. Hieronder vallen De Arjan van Dijk groep in Oosterhout, de Van der Kolk Groep in Hilversum en Eve & Beleveniscommunicatie in Den Bosch. (einde persbericht.)

Interview met directeur Roland Ernst (rechts), die met Jos Peeters (links) mede-aandeelhouder is in de Arjan van Dijk Holding.

In het persbericht wordt gezegd dat Hans van Avendonk zich per 1 januari gaat zelfstandigen met twee bedrijven. Het is nu 10 februari. Waarom wordt dit zo laat bekend gemaakt?
Op 4 februari zijn we tot overeenstemming gekomen dat een en ander met terugwerkende kracht van toepassing is. Veel eerder bekendmaken kon gewoonweg niet. Tevens is het een formeel transactie moment dat op deze manier samenvalt met een regulier boekjaar.

Vorig jaar zei je in de fz nieuwsbrief van 1 oktober dat ‘het goed gaat met onze groep, hoewel het jaar nog niet om is kan ik al zeggen dat we 2004 afsluiten met mooie cijfers.’ Nu besluit Hans van Avendonk de holding te verlaten. Ik vraag me dan af: waarom verlaat iemand een bedrijf dat goed loopt? En de tweede vraag: gaat het wel zo goed als je vorig jaar deed voorkomen?
Het gaat inderdaad goed met ons, persoonlijke voorkeuren en interesses bepalen dat mensen een andere levensweg kiezen.

Hans van Avendonk neemt Gig World en Taste en Feest mee. Mag ik aannemen dat deze onderdelen door hem tijdens zijn aandeelhouderschap in de holding ook al de meeste aandacht kregen? Met andere woorden: waren dit min of meer zijn kindjes en gaat hij daarom verder met ze?
Hans van avendonk heeft inderdaad aan de basis gestaan van Taste & Feest ook Gig World is een van zijn parade paardjes. Het is dan ook logisch dat hij deze verder gaat uitbouwen.

Hoe groot is Gig World en Taste in Feest in medewerkers en hoeveel mensen gaan met hem mee?
Bij Gig World werken vier mensen en bij Taste & Feest drie medewerkers.

Hoeveel medewerkers telt de Arjan van Dijk Groep, De Vanderkolk Groep en Eve& bij elkaar? Worden er nog mensen ontslagen?
Arjan van Dijk Groep heeft ruim 380 medewerkers in dienst, Van der Kolk Groep 15 en Eve& Beleveniscommunicatie 3 medewerkers. Er worden geen mensen ontslagen.

Het persbericht besluit met ‘De beide overige aandeelhouders de heren Jos Peeters en Roland Ernst zullen de holding en de andere ondernemingen verder uitbouwen.’ Wat houdt het verder uitbouwen concreet in? Wat zijn de groeiplannen, of verwachtingen?
Op korte termijn verwachten we autonome groei binnen de bedrijven.

Laatste vraag: De holding slankt af met het verdwijnen van Gig World en Taste en Feest. Zijn er afspraken gemaakt over concurrentie in de toekomst? Met andere woorden, kan de holding meteen gaan concurreren met deze beide bedrijven door nieuwe bedrijven op te starten?
We zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan en laten ieder dan ook in hun eigen segmenten opereren. Het heeft geen enkele zin om met elkaar te gaan concurreren. In de toekomst denken we juist elkaar goed te kunnen bedienen en aanvullen. Daarnaast heeft iedere onderneming zijn eigen klantenkring en zijn eigen plaats in de markt.