artikel

‘ik kom ´r persoonlijk ophalen, die eva!

Horeca

‘Henk-Jan, Captijn hier. Zeg, ik zit net op de site van de EVA te kijken, zie ik ineens mijn eigen concept staan: vrienden van het gedurfde denken. Ingezonden door let op: Dechesne & Boertje! Bel me effe trug.’ Hé Rob, Henk-Jan. Dat is nog eens een opmerkelijke ontwikkeling. Het was mij niet opgevallen. ‘Ja, ik […]

‘Henk-Jan, Captijn hier. Zeg, ik zit net op de site van de EVA te kijken, zie ik ineens mijn eigen concept staan: vrienden van het gedurfde denken. Ingezonden door let op: Dechesne & Boertje! Bel me effe trug.’

Hé Rob, Henk-Jan. Dat is nog eens een opmerkelijke ontwikkeling. Het was mij niet opgevallen.
‘Ja, ik heb hiervoor indertijd nota bene al een EVA nominatie gekregen, naast een Esprix èn een giraffe nominatie. Geinig hè?

Ik ga Paul Schoof bellen. Die zal dat toch ook moeten weten. Bel je zo terug.

Met Paul.
Hé Paul met Henk-Jan, hallo, over, ben jij ergens in het land?
Ja, ik ben nèt weer terug.
Oh, net weer terug? Vakantie geweest?
Ja Spanje.
Heeeerlijk. Maar even terzake, want ik zit er nou middenin, ik kreeg net een telefoontje van Rob Captijn, die vertelde me dat ie net de EVA site had geopend en had gezien dat zijn eigen Vrienden concept daar is genomineerd door Dechesne & Boertje.
Oh!
Ja, dat vond ik ook wel een heel opmerkelijke ontwikkeling.
Dat is wel heel vreemd, ja. Kannie dan niet even met Janine contact opnemen?
Ja nou, dat wilde hij ook wel doen, maar hij belde mij erover, dus ik zeg ik bel meteen Paul wel even, want dat is toch de beschermheer van de EVA.
Absolutely! Nee, dus daar ga ik ook wel even induiken want dat is wel een beetje raar.
Rob zegt dat ‘t waarschijnlijk alleen maar gaat om het galafeest dat hij ooit als vast onderdeel van het Vrienden Jaarplan heeft bedacht, niet om het hele traject, dat neemt ie tenminste aan. We hebben er hartelijk om gelachen. Hij vroeg me of het een aardig idee zou zijn om de prijs alsnog zelf op te halen, mocht het evenement winnen.
(hahaha)

Geinige ontwikkeling? Hè?
Nee, ik duik er wel even in. Het rare is ook, om dat gezeur te voorkomen moeten de opdrachtgevers ook de inzending ondertekenen. Dus uhm, ja, ik zal er dus nog eens induiken.
Oké, welkom thuis!

Ik bel Rob nog even terug en al telefonerend (en lachend, want het heeft wel iets komisch) komen we tot de slotsom dat het een stunt zou zijn als de prijsuitreiking zou luiden: And the winner is……..Vrienden van het gedurfde denken. Amev Verzekeringen en Captijn & Heidinga!

Even bellen met Pieter Bas Boertje (donderdag 24 februari) na een e-mailwisseling met Janine Dechesne (21 februari) …

Pieter Bas, allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 41ste verjaardag! (..)

Zohoo, dank je wel, dat jij dat weet. Leuk! Wat attent jongen.
Ja, ik moet wat van je, vandaar … (lachen op de snelweg) … Zeg, even dus over de kwestie die volgens Janine inderdaad een storm in een glas water wordt genoemd, Janine heeft me een e-mail gestuurd, maar ik begrijp het niet goed.

(Beste Henk Jan, Paul en Rob, inderdaad een storm in een glas water. Hierbij vinden jullie de inschrijving van de EVA. Zoals jullie zien staat er op naam event: AMEV’s Vrienden van het Gedurfde Denken verwezenlijken dromen. Wij kunnen er niets aan doen dat er op de Event Award Site fouten worden gemaakt. Wellicht is nu alles duidelijk. Met veel open groeten, Janine Dechesne.)

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nooit geweten heb dat Rob Captijn dat ooit bedacht heeft, daar kwam ik eigenlijk pas later achter. Die case van ons gaat er met name om dat die club Vrienden van het Gedurfde Denken, die naar ik begreep al 5 jaar bestaat, iets voor een goed doel ging doen. Vorig jaar december.

En de naam van het evenement dat jullie er aan hebben gegeven is ‘Vrienden van het Gedurfde Denken verwezenlijken dromen’. Dus voor de duidelijkheid, Rob Captijn heeft 5 jaar geleden een concept bedacht, eigenlijk om een club van belangrijke relaties bij elkaar te brengen om vervolgens vaker bij elkaar te komen om zaken te bespreken en dergelijke. Jullie hebben voor die club die inmiddels al 5 jaar oud is een evenement bedacht. De toevoeging ‘verwezenlijken dromen’ stond oorspronkelijk niet zo op de EVA site en dat heeft Janine dus weten te corrigeren?

Precies. En zo heeft Rob heel terecht gedacht dat er iemand met zijn idee vandoor ging, maar het had in principe net zo goed ‘De Smurfen verwezenlijken dromen’ kunnen heten. Het idee van het evenement was heel anders.

De ‘vrienden’ kwamen bij elkaar in een Hotel Groot Heidenborgh in Garderen, daar werd een filmpje vertoond van 8 mensen die in Parc Spelderholt verblijven, dat is een park waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap leren om zelfstandig in de maatschappij te kunnen leven en werken. In dat filmpje spraken die acht bewoners elk hun droom uit. Met het filmpje hadden de mensen al behoorlijk de tranen in hun ogen, van ontroering. Daarna ging het gezelschap naar het park en werden acht groepen gemaakt voor de acht mensen die daar klaar stonden.

Eén droom was bijvoorbeeld van een meisje die beroemd wilde worden. Onder leiding van Angela Groothuizen zijn ze met haar het dorp in gegaan en hebben ze haar in het dorp beroemd gemaakt. (Andere activiteiten waren om de diverse huizen in kerstsfeer te brengen, het bos opruimen voor een educatieve kerst-wandelroute, houthakken en het hout werd verkocht op kerstmarkt en het maken van een levende kerststal voor de kerstmarkt.) Het waren dromen die voor het merendeel rondom kerst speelde, want het was bijna kerst. We hadden daar een kerstmarkt gemaakt en dergelijke.

Kortom, om terug te komen bij de storm in het glas water, ons event heeft weinig tot niets te maken met het oorspronkelijke concept van Rob Captijn. Alleen dus de doelgroep, deze groep mensen.

Zie hier hoe de misverstanden en miscommunicatie ook de eventbranche in kunnen komen. Het is inderdaad wel grappig om te zien hoe een mug een olifant wordt. Misschien moet ik daar eens een event over maken. Henk-Jan, bedankt maar weer hè!