artikel

Gestoofde broccoli met rode wijn en ansjovis

Horeca

Ingrediënten500 gram broccoli1 deciliter rode wijn5 stuks ansjovis4 eetlepels (olijf-)olie1 ui1 eetlepel kappertjeszout(zwarte) peper BereidingVerdeel de broccoli in roosjes. Snijd de stengels in dunne plakjes. Verhit de olijfolie en fruit op zacht vuur de uiringen gedurende 2 minuten. Voeg de broccoli en de ansjovis toe. Blus af met de wijn en laat het geheel met […]

Ingrediënten
500 gram broccoli
1 deciliter rode wijn
5 stuks ansjovis
4 eetlepels (olijf-)olie
1 ui
1 eetlepel kappertjes
zout
(zwarte) peper

Bereiding
Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de stengels in dunne plakjes. Verhit de olijfolie en fruit op zacht vuur de uiringen gedurende 2 minuten. Voeg de broccoli en de ansjovis toe.

Blus af met de wijn en laat het geheel met gesloten deksel 40 minuten zachtjes stoven. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.