artikel

Lamskoteletjes met asperges en wilde rijst

Horeca

Ingrediënten 1,1 kg lamskoteletjes/nootjes (10 stuks a 110 g) 1,5 kg groene asperges 600 g wilde rijst 500 g boter 2 l groentebouillon (poeder) peper, zout voor de saus: 70 g boter 70 g bloem 0,5 l aspergevocht 35 dl slagroom 20 g kerriepoeder (mild) 1 bos bieslook Prijs: p.p. € 3,69BereidingKook de rijst klaar […]

Ingrediënten

  • 1,1 kg lamskoteletjes/nootjes (10 stuks a 110 g)
  • 1,5 kg groene asperges
  • 600 g wilde rijst
  • 500 g boter
  • 2 l groentebouillon (poeder)
  • peper, zout
  • voor de saus:

  • 70 g boter
  • 70 g bloem
  • 0,5 l aspergevocht
  • 35 dl slagroom
  • 20 g kerriepoeder (mild)
  • 1 bos bieslook
  • Prijs: p.p. € 3,69
    Bereiding
    Kook de rijst klaar in de groentebouillon en laat goed droogstomen. Snij de houtachtige uiteinden van de asperges en kook ze gaar. Verhit de boter en sauteer de lamskoteletjes tot ze bruin zijn. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de braadjus.Voor de sais: Smelt de boter en voeg de kerriepoeder toe. Roer de bloem erdoor en voeg de slagroom toe. Roeren tot een gladden saus ontstaat. Napeer saus over de asperges en bestrooi met de fijngehakte bieslook.