artikel

sven versteegh en john bes zijn eruit: ‘wij gaan samenwerken

Horeca

PartyCompany en Amsterdam Events Company (AEC) gaan een nauwe samenwerking aan. Eigenaar Sven Versteegh van PartyCompany en eigenaar John Bes van AEC zaten gisteren in Holland Experience de hele dag te overleggen. FZ schoof aan.

Sven Versteegh (PartyCompany): Heel eenvoudig komt het hier op neer. Datgene wat John met Amsterdam Events Company doet overdag sluit heel goed aan bij wat wij ’s avonds doen. John heeft elke dag in Amsterdam 20 groepen rondlopen door deze stad en is op zoek naar locaties om overdag deze mensen besloten op te kunnen vangen. Wij van PartyCompany doen overdag niets met de locaties, dus er is plek, en daarmee wordt onze klantenkring dus uitgebreid. John deed natuurlijk al veel bij de vier locaties van PartyCompany, vooral in ’t Breughelhuys en De Eenhoorn, maar ook in De Eccentric Club en Lam en Eij.

John krijgt steeds meer de VVV functie van Amsterdam, wekelijks verzint ie er een programma bij voor groepen. Zowel de incoming markt, want Holland International boekt ze ook met Japanners…

Grappig werd het toen we onze marktgebieden naast elkaar gingen leggen: PartyCompany haalt heel veel groepen uit de grote periferie naar Amsterdam, die hier ’s avonds zitten. John heeft heel veel markt ín de stad zitten, terwijl wij eigenlijk heel weinig markt hebben. Dan wordt het dus interessant. Hij heeft bijvoorbeeld ook een hele grote scoring in West-Brabant die naar Amsterdam trekt en wij hebben een grote toevallige scoring die in de Flevopolder zit.Wat we ook consteerden is dat we juist niet in elkaars vaarwater zaten, maar elkaar juist heel goed zouden kunnen aanvullen…

John Bes (Amsterdam Events Company): En dat ik heel uniek… Ik denk dat wij een van de weinige bureaus zijn die door de jaren heen echt bij ons specialisme gebleven zijn. Wij doen al negen jaar alleen maar Amsterdam en alleen maar ongecompliceerd vermaak. Dus geen evenementen met een communicatief strategische doelstelling. En Sven, nou goed, die hoeft geen nadere introductie, Sven doet puur de bedrijfsfeesten en is daarin marktleider.

Dus als ik het goed begrijp hebben jullie verschillende soorten events die je organiseert voor verschillende doelgroepen. Jullie koppelen die twee gegevens nu aan elkaar in een samenwerkingsverband en je hebt heel Amsterdam veroverd?

Versteegh: Wij organiseren natuurlijk ook wel de ongecompliceerde bedrijfsfeesten, maar dan vooral in het Zuiden van het land met de labels EvenTron, De Feestmakelijk enzo voorts, maar dat hadden we in Amsterdam nog niet. Hier bestaat onze business voor 90 procent uit dinnershows, elke avond, maar geen feesten. Daar kan in dit samenwerkingsverband verandering in komen. Het is dus een heel logische stap en gek dat we die eigenlijk nooit eerder hadden gezet. Vanaf 1 maart is onze samenwerking officieel.

Bes: We hebben elkaar eigenlijk pas in november ontmoet. Dat ging toen onder andere over Holland Experience. Wij hebben drie jaar geleden besloten op zoek te gaan naar een eigen locatie. Financiële reden, meer marge uiteraard, maar ook zeker organisatorisch. Zoals je misschien weet moeten wij meer dan duizend evenementen doen per jaar om break-even te draaien met onze bedrijfshuishouding. Dat betekent dat wij op verschillende zaterdagen soms tussen de 8 en 15 groepjes van 40 personen in de stad hebben en daar moeten we allemaal restaurantjes voor gaan zoeken op zaterdagavond, en dat is echt een crime, dus die ene locatie is zeer belangrijk voor ons geworden om groepen op bij elkaar te brengen.

In november gingen we praten over contractverlenging en verdere samenwerking met Holland Experience. En toen kwam ik Sven tegen en zijn we gaan praten over zijn locaties in het Amsterdamse. Omdat dat puur partylocaties zijn, en wij doen alleen maar groepen en hij is alleen maar open voor groepen, zijn er geen groepen dan is ie dicht. En dat paste veel beter bij ons concept. Dus nu zijn we eigenlijk het accent gaan verleggen naar die locaties. Het één sluit het ander echter zeker niet uit. Ik heb vanochtend nog even een goed gesprek gehad met de mensen van Holland Experience om te kijken of we ook hier kunnen blijven. Per 1 maart wordt Holland Experience overigens verbouwd.

Bes vervolgt: In principe op 1 maart bereiken wij, Amsterdam Events Company en PartyCompany, een akkoord dat de afdeling party en meetings AEC ín PartyCompany schuift op basis van gelijkheid. En alleen lokaal in Amsterdam. Dus niet daarbuiten. De werktitel is Amsterdam Party Company. Dat is eigenlijk het verhaal. Amsterdam Events Company blijft zich focussen op wat het dagelijks doet: dagarrangementen, avondarrangementen, de stadsverkoop dus eigenlijk. Alleen de party- en meetingstak, puur de bedrijfsfeesten en vergaderingen, schuiven in PartyCompany.

Versteegh: Je krijgt drie marketingkanalen. Amsterdam Events Company die opereert veel meer neutraal, da’s prima, dat heb je gewoon nodig. Maar PartyCompany serviced voor een belangrijk gedeelte de producten af die met horeca te maken hebben, maar AEC blijft ook gewoon op de andere plekken als hier en bij de ArenA, dat blijft allemaal in de portfolio staan.Aan de andere kant gaan wij als PartyCompany ons profileren als operator. Wij hebben veel dagprogramma’s die wij er bij Amsterdam Events Company in schuiven. Tot nu toe regelden we zelf die bootjes en al dat gedoe. Met nadruk op ‘dat gedoe’ want dat is ons vak niet. Dan koppelen we die dag- en avondarrangementen van John er bij ons weer aan en dan krijgen wij in één keer net zo’n tak als we al in Brabant hebben hier ook in Amsterdam. En John krijgt in één keer een tak die hij hier in de Hex (Holland Experience, HJW) had zitten verspreidt over de stad.

Versteegh vervolgt: Daarnaast zijn we nu aan het kijken om er andere locaties aan te koppelen. Door samenwerkingsverbanden of gewoon met eventuele overnames. En dat is een wordt vervolgd verhaal. Daar kom ik nog wel een keer mee bij je.