artikel

boom chicago start wekelijkse video productie

Horeca

Boom Chicago start binnenkort in samenwerking met persbureau Novum een wekelijkse video productie waarin de actualiteit wordt belicht. De officiële lancering van Boom Chicago Video Productions vindt plaats tijdens de première van Boom Chicago’s nieuwe show Bite the Bullet! op 25 april.

Het medium video is al jaren een vast onderdeel van de Boom Chicago shows. Sinds maart 2005 is videoproductie een op zichzelfstaand onderdeel van Boom Chicago geworden. Dit betekent dat de films die gemaakt worden niet meer per definitie gerelateerd zijn aan de shows. Boom Chicago Video Productions stelt zich als doel tenminste één filmpje per week te produceren, dat betrekking heeft op de actualiteit. Voor de verspreiding van de video’s ging Boom Chicago een overeenkomst aan met persburo Novum. Laatstgenoemde plaatst de video’s elke week op nieuws.nl, telegraaf.nl, trouw.nl, chello.nl, freeler.nl, tiscali.nl, ftv.nl, compuserve.nl en nog vele andere sites. Een selectie van de films zal ook op msn.nl en nu.nl verschijnen.

Om invulling te geven aan Boom Chicago Video Productions splitste het comedytheater voor het eerst de cast in twee groepen. De ene groep, bestaande uit zes acteurs, ontwikkelt de nieuwe show Bite the Bullet! De overige vier castleden, te weten Rachel Miller, Greg Shapiro, Amber Ruffin en Rob AndristPlourde, storten zich wekelijks vol overgave op de jongste tak van Boom Chicago: Boom Chicago Video Productions. De videocrew staat onder leiding van Jamie Wright, Boom Chicago’s vaste Video Director sinds 2000. In 2002 won Wright’s productie Dance Machine de eerste prijs op het San Francisco’s Three Minute Film Festival.

De wens om videoproductie, als onderdeel van Boom Chicago, verder te ontwikkelen ontstond naar aanleiding van het grote succes van Boom Chicago’s video Florida Voting Machine. Deze video was, net als de Kerry Popularity Poll Video, onderdeel van de show Mr. America Contest: A Comedy Show about the U.S. Presidential Race. De filmpjes werden wereldwijd uitgezonden op televisiezenders en internetsites. Boom Chicago Video Productions maakt een goede start met één van haar eerste producties: De video This Country is Going to Hell. Deze video, waarin een aantal inwoners klagen over de huidige leefsituatie in Nederland, werd door de Telegraaf op de hoofdpagina geplaatst.

Ter lancering van Boom Chicago Video Productions brengt Boom Chicago een dvd uit met daarop de eerste nieuwe clips en een aantal fantastische klassiekers. Om de filmpjes online te bekijken, ga je naar www.boomchicago.nl/Section/Videos