artikel

Rondje Bier formulier

Horeca

Uw gegevens: (* = verplicht) Aanhef* — Kies uw aanhef —De heerMevrouw Voorletter(s)*: Achternaam*: Bedrijfsnaam*: Postcode/plaats*: E-mailadres*: Goudgeel Pils. Het meest gedronken bier van Nederland. Alle grote pilsmerken kwamen in de loop deer jaren voorbij. Hoppig bitter of juist zoeter en doordrinkbaarder. In ieder geval goudgeel en dorstlessen. Altijd lekker. Mits goed getapt! Heineken Amstel […]

Uw gegevens: (* = verplicht)
Aanhef*

Voorletter(s)*:

Achternaam*:

Bedrijfsnaam*:

Postcode/plaats*:

E-mailadres*:

Goudgeel
Pils. Het meest gedronken bier van Nederland. Alle grote pilsmerken kwamen in de loop deer jaren voorbij. Hoppig bitter of juist zoeter en doordrinkbaarder. In ieder geval goudgeel en dorstlessen. Altijd lekker. Mits goed getapt!
Heineken
Amstel
Brand
Lindeboom
Gulpener
Kroon
Leeuw
Budel
Brand
Dommelsch
Grolsch
Hertog Jan
Bitburger
Warsteiner
Superpils
Pils met karakter! Door toervoeging van extra hop bitterder, in ieder geval pittiger, dan regulier pils. Steeds meer cafés tappen een dergelijk biertje naast het huispils.
Brand Cuvee
Brand Urtyp
Gulpener Chateau Neubourg
Budels Parel
Hertog Jan Primator
Amstel 1870
Christoffel Blond
Pilsner Urquell
Amber(kleurige) bieren
Gelijktijdig met het witbier kwamen ook de amberbieren opzetten. Eerst Koninck en Palm, later de Hollandse antwoorden op deze Belgische invasie. Het biertype dat Nederland speciaalbier leerde drinken.
Koninck
Palm
Budels Batavier
Moreeke
Murphy’s Irish Red
Ouwe Daen
Venloosch Alt
Mug Bitter
Blonde Jongens
De laatste jaren een populaire verschijning aan de tap. Iets zwaarder dan pils, met een alcoholvolume tussen de zes en zeven procent. Vaak bovengistend. Een feest om te serveren. In het voorjaar moeiteloos stuivertje wisselend met meibok. Qua biertype vergelijkbaar..
Leffe Blond
La Trappe Blond
Affligem Blond
Lindeboom Gouverneur
Hertog Jan Meibok
Brand Meibock
Gulpener Dort
Amstel Gold
Grolsch Lentebok
Floreffe Blond
Alfa Super Dort
Elfde Gebod
Tripels
Wat precies een tripel is, daarover wordt in bierkringen veel gediscussieerd. Wij houden het maar op een vaak goudgeel tot licht amber van kleur zijnde speciaalbier. Vrijwel altijd uit de fles geschonken. Voorzien van een forse hoeveelheid alcohol. Minstens 7,5 procent, soms zelfs 9 procent. We proefden er heel wat de afgelopen jaren..
Westmalle Tripel
Duvel
Affligem Tripel
Leffe Tripel
La Trappe Tripel
Tongerlo Tripel
La Chouffe
Julius
Hoegaarden Grand Cru
Satan Gold
Deugniet
Brigand
Texels Tripel
Hertog Jan Tripel
Schans Tripel
Bokkig Dubbel
De donkere tegenhanger van de tripel. Koperkleurig tot diepbruin van kleur met bijna nooit meer dan 7 procent alcohol. De dubbel wordt veel getapt en vaak met een scheutje grenadine geserveerd. Net als bij de blonde bieren het geval is, wordt de dubbel in het najaar vaak afgewisseld met een bokbier. ‘s Lands enige biertraditie. Ieder najaar weer op smaak.
Westmalle Dubbel
Affligem Dubbel
Leffe Dubbel
La Trappe Dubbel
Grimbergen Dubbel
Gerardus Kloosterbier
Amstel Bock
Heineken Tarwebok
Brand Dubbelbock
Gulpener Bock
Grolsch Herfstbok
Us Heit Bok
Leeuw Herfstbock
Wit en Tarwebier
De bierpuristen zullen het ons niet in dank afnemen. Wit- en weissenbieren op één hoop vegen! Toch hebben beide biertypen veel gemeen. De basis is tarwe. Door het niet of nauwelijk te filteren, ontstaat bij het uitschenken een troebele waas. Belgisch en Nederlands witbier bevak vaak koriander. Taboe in het uit Duitsland afkomstige Weissenbier. Wat over het algemeen iets steviger van smaak is, bij een nagenoeg gelijk alcoholvolume van 5 procent.
Wieckse Witte
Korenwolf
Blanche de Namur
Valkenburgs Wit
Witte Trappist
Löwenbräu
Erdinger
Franziskaner
Weihenstephan
Schneider
König Ludwig
Buitencategorie
De zware jongens zonder compromis. Qua bierstijl niet onder één noemer te vatten. Kruidig, behoorlijk wat alcohol. Bieren waarvoor geldt dat ze met liefde zijn gebrouwen, en dus met verstand genuttigd dienen te worden..
Leffe Radieuse
La Trappe Quadrupel
Gulpener Gladiator
Grolsch Kanon
Bavaria 8.6
‘t IJ Columbus
Jopen Koyt
Hertog Jan Grand Prestige
Floreffe Meilleure
Maredsous 10
Hertog Jan Winterbier
Gouden Carolus (donker)
Verboden Vrucht
Aventinus
Kasteelbier Blond
Urthel Samaranth
Wiegeleir
Bush