artikel

Wit en Tarwebier

Horeca

Uw gegevens: (* = verplicht) Aanhef* — Kies uw aanhef —De heerMevrouw Voorletter(s)*: Achternaam*: Bedrijfsnaam*: Postcode/plaats*: E-mailadres*: Wit en Tarwebier De bierpuristen zullen het ons niet in dank afnemen. Wit- en weissenbieren op één hoop vegen! Toch hebben beide biertypen veel gemeen. De basis is tarwe. Door het niet of nauwelijk te filteren, ontstaat bij […]

Uw gegevens: (* = verplicht)
Aanhef*

Voorletter(s)*:

Achternaam*:

Bedrijfsnaam*:

Postcode/plaats*:

E-mailadres*:

Wit en Tarwebier
De bierpuristen zullen het ons niet in dank afnemen. Wit- en weissenbieren op één hoop vegen! Toch hebben beide biertypen veel gemeen. De basis is tarwe. Door het niet of nauwelijk te filteren, ontstaat bij het uitschenken een troebele waas. Belgisch en Nederlands witbier bevak vaak koriander. Taboe in het uit Duitsland afkomstige Weissenbier. Wat over het algemeen iets steviger van smaak is, bij een nagenoeg gelijk alcoholvolume van 5 procent.
Wieckse Witte
Korenwolf
Blanche de Namur
Valkenburgs Wit
Witte Trappist
Löwenbräu
Erdinger
Franziskaner
Weihenstephan
Schneider
König Ludwig