artikel

Aardappelen met tomaat en kaas uit de oven

Horeca

Ingrediënten 750 gram aardappels,ongeschild (vastkokers) 4 vleestomaten zout (versgemalen) peper 2 eetlepels verse oregano of 2 theelepels gedroogde 75 gram geraspte jonge Goudse kaas 5 eetlepels broodkruim of 3 eetlepels paneermeel 2-3 eetlepels olijfolie BereidingBoen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van ca. 4 mm. Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes.Leg in een […]

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels,ongeschild (vastkokers)
  • 4 vleestomaten
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 2 eetlepels verse oregano of 2 theelepels gedroogde
  • 75 gram geraspte jonge Goudse kaas
  • 5 eetlepels broodkruim of 3 eetlepels paneermeel
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • Bereiding
    Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van ca. 4 mm. Snijd de schoongemaakte tomaten in plakjes.
    Leg in een grote ovenschaal afwisselend een laagje aardappel en tomaat. Strooi er zout en peper naar smaak, de helft van de oregano en kaas over. Herhaal deze laagjes nogmaals.
    Lepel ca. 4 eetlepels water in de schaal en bestrooi het geheel met broodkruim of paneermeel.
    Afwerking: Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Besprenkel het gerecht met olijfolie en bak het in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.