artikel

Bosbessen-citroenmuffins

Horeca

Ingrediënten 175 g boter (roomboter) 120 g amandelpoeder 0.5 citroenschil 200 g poedersuiker 100 g bloem 5 eiwitten 200 g bosbessen BereidingLaat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is. Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal. Meng goed.Roer de eiwitten erdoor. Schenk de gesmolten boter […]

Ingrediënten

  • 175 g boter (roomboter)
  • 120 g amandelpoeder
  • 0.5 citroenschil
  • 200 g poedersuiker
  • 100 g bloem
  • 5 eiwitten
  • 200 g bosbessen
  • Bereiding
    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.
    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal. Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor. Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar. Schenk het beslag in muffinvormpjes. Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat de muffins op een rooster afkoelen.