artikel

Briochespiesjes met brie en druiven

Horeca

Ingrediënten 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood) 50 g zachte boter 1 eetlepel geraspte citroenschil citroensap 150 g brie 24 rode druiven 24 witte druiven BereidingLeuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis. Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun […]

Ingrediënten

  • 4 dikke sneetje briochebrood (of maïsbrood)
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • citroensap
  • 150 g brie
  • 24 rode druiven
  • 24 witte druiven
  • Bereiding
    Leuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis.
    Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 g zachte boter vermengd met 1 eetlepel geraspte citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met antia-aanbaklaag knapperig bruin.
    Snijd 150 g brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Was 24 rode druiven en 24 witte druiven en dep ze droog.
    Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brioche brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie.
    Leg de spiesjes op een schaal.