artikel

Congres Ambiance in de Zorg

Horeca

In het Triavium in Nijmegen was vrijdag 20 mei aandacht voor Ambiance in de Zorg. Het congres was een initiatief van de Vereniging voor Voedingsassistenten en werd voorafgegaan door de ledenvergadering. De redactie van Catering Magazine was ter plaatse en maakte een sfeerverslag.

De ontvangst in het Triavium in Nijmegen, waar Bob Hutten de exclusieve cateraar is.
Dagvoorzitter Bob Mulder (uiterst rechts), hoofd gasten- en cateringservice van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, en workshopleider Rob Robijn (tweede van rechts), hoofd keuken van de Stichtse Hof in Laren.
Ruim honderd voedingsassistenten vonden de weg naar Nijmegen. Op de voorgrond voorzitter Sonja Doelare van de Vereniging voor Voedingsassistenten.
Hoewel voedingsassistenten geen eindbeslissers zijn, was het druk bij de stands van de sponsors.
Milo Berlijn van Trainmark hield een boeiende presentatie over gastvrijheid in de zorg.
Tot groot genoegen van de deelnemers, die volop genoten.
Ook tijdens de van prut naar pret presentatie van Rob Robijn werd het nodige afgelachen.
Ria Tummers van Koriander Gastrofie hield een pleidooi over de maaltijd als koestering.
Zij zette de voedingsassistenten aan tot onderlinge discussie.
In groepen van drie personen werd gesproken over het belang van de maaltijd en de daarbij behorende rol van de voedingsassistent.

Tekst en foto’s: Rik Leonards