artikel

Ei-recepten

Horeca

Eieren met ham en noten
Ingrediënten voor 6 hardgekookte eieren

  • 6 hardgekookte eieren
  • 50 gram beenham (dikke plak) of in blokjes
  • 5 walnoten
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • zout
  • bieslook

Bereidingswijze:
Halveer de eieren. Meng de fijngesneden ham met gehakte walnoten, mosterd, mayonaise, citroensap en zout door de eidooiers. Vul de eieren hiermee en garneer met bieslook.

Eieren met avocado en gedroogde tomaat
Ingrediënten voor 6 hardgekookte eieren

  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • enkele druppels tabasco
  • 1 theelepel citroensap
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 gedroogde tomaten op olie

Bereidingswijze:
Halveer de eieren en meng de dooiers met gehakte of gepureerde avocado, geperste knoflook, tabasco, citroensap, peper en olijfolie. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met reepjes gedroogde tomaat.

Eieren met garnalen en komkommer
Ingrediënten voor 6 hardgekookte eieren

  • 6 hardgekookte eieren
  • 100 gram Noorse of Hollandse garnalen
  • stukje komkommer (5 cm)
  • 1 eetlepel mayonaise of zure room
  • 1 theelepel tomatenketchup
  • 1/2 eetlepel cognac of whisky
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze:
Halveer de eieren en meng de eidooiers met gehakte garnalen (op 12 na voor de garnering) en geschilde geraspte komkommer, mayonaise, ketchup, cognac, peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met een garnaal.