artikel

Gegratineerde aardappelschotel

Horeca

Ingrediënten 500 gram aardappelen (vastkokers) zout peper 1 ui 1 knoflookteentje 100 gram champignons 20 gram boter 50 gram ontbijtspek, in blokjes 2 eieren 2 dl yoghurt 50 gram geraspte belegen Goudse kaas BereidingSchil de aardappelen. Snijd ze in stukken van gelijke grootte en was ze. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in […]

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen (vastkokers)
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gram champignons
  • 20 gram boter
  • 50 gram ontbijtspek, in blokjes
  • 2 eieren
  • 2 dl yoghurt
  • 50 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • Bereiding
    Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken van gelijke grootte en was ze. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in water met zout.
    Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes. Schep ze in een lage ovenschaal.
    Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook.
    Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes , de ui- en knoflooksnippers en de plakjes champignon zachtjes ca. 4 minuten. voeg naar smaak zout en peper toe en schep het mengsel door de aardappelen.
    Klop de eieren los met de yoghurt en roer de kaas erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de groenten in de schaal.
    Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
    Lekker met gegrilleerde kip en appelcompote.