artikel

Geroosterde rode kool met parmaham

Horeca

Ingrediënten 1/4- 1/2 rode kool (circa 400 gram) 2 sjalotten 1 friszure appel 2-3 eetlepels (olijf)olie 1-2 eetlepels (balsamico)azijn 2 eetlepels port (of cranberrydrank) 2 takjes tijm 1 laurierblad 1/2 eetlepel suiker zout (versgemalen) peper 40 gram parmaham BereidingVerwarm de oven voor op 225 graden C. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en […]

Ingrediënten

  • 1/4- 1/2 rode kool (circa 400 gram)
  • 2 sjalotten
  • 1 friszure appel
  • 2-3 eetlepels (olijf)olie
  • 1-2 eetlepels (balsamico)azijn
  • 2 eetlepels port (of cranberrydrank)
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1/2 eetlepel suiker
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 40 gram parmaham
  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 225 graden C. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stuk van de stronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sjalotten.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinke blokken.
    Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de kool in circa 1 uur gaar.
    Verwijder het aluminiumfolie na circa 50 minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10 minuten mee.

    Tip: Lekker met aardappelpuree.