artikel

Gestoomde rode koolsalade met limoenrozijnen

Horeca

Ingrediënten 2 eetlepels pitloze rozijnen 2 eetlepels limoensap ½ kleine rode kool (400 g) (zee)zout 3 takjes (platbladige) peterselie ½ theelepel Dijon-mosterd 1 theelepel maple syrup of honing 2 eetlepels (olijf)olie versgemalen peper BereidingWeek de rozijnen ca. 1 uur in 2 eetlepels limoensap. Snij de gewassen kool in ragfijne reepjes en doe ze in een […]

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pitloze rozijnen
  • 2 eetlepels limoensap
  • ½ kleine rode kool (400 g)
  • (zee)zout
  • 3 takjes (platbladige) peterselie
  • ½ theelepel Dijon-mosterd
  • 1 theelepel maple syrup of honing
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • versgemalen peper
  • Bereiding
    Week de rozijnen ca. 1 uur in 2 eetlepels limoensap.
    Snij de gewassen kool in ragfijne reepjes en doe ze in een stoommand met wat zout.
    Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de kool in ca. 7 minuten beetgaar.
    Knip de peterselie fijn.
    Roer een dressing van de mosterd, maple syrup, de rest van het limoensap, olie, geweekte rozijnen en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
    Roer de kool door de dressing en laat de salade afkoelen.
    Lekker met (knoflook)aardappels en pikante gegrilde speklapjes.