artikel

Gevulde aardappelen met romige paddestoelen

Horeca

Ingrediënten 4 grote aardappelen (vastkokers) 200 gram shii-take of (kastanje)champignons 50 gram boter 2 theelepels tijm 2 dl crème fraîche zout versgemalen peper BereidingBorstel de aardappelen schoon en kook ze in ruim water in ca. 30 minuten gaar.Borstel intussen de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak […]

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen (vastkokers)
  • 200 gram shii-take of (kastanje)champignons
  • 50 gram boter
  • 2 theelepels tijm
  • 2 dl crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper
  • Bereiding
    Borstel de aardappelen schoon en kook ze in ruim water in ca. 30 minuten gaar.
    Borstel intussen de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
    Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddestoelen met de tijm ca. 3 minuten.
    Giet de aardappelen af, halveer ze en lepel het kruim eruit tot op ca. 1 cm van de schil.
    Vermeng het aardappelkruim met de crème fraîche en de paddestoelen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vul de aardappelhelften en leg ze in een ovenschaal.
    Laat de aardappelen (zo nodig) in een voorverwarmde oven (200 °C) in ca. 20 minuten door en door warm worden.
    Lekker bij vis of vlees.