artikel

Marokkaanse aardappeltagine met lamsvlees

Horeca

Ingrediënten 600 gram vastkokende aardappelen 1 courgette 1 grote ui 400 gram lamslapjes 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel chilipoeder 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 0.5 theelepel (versgemalen) zwarte peper 2 theelepels Provençaalse kruiden 2 kaneelstokjes 1.5 dl vleesbouillon 2 vleestomaten, ontveld 1 citroen 100 gram zwarte olijven (zonder pit) BereidingSchil de aardappelen en snijd ze […]

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 400 gram lamslapjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 0.5 theelepel (versgemalen) zwarte peper
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 2 kaneelstokjes
  • 1.5 dl vleesbouillon
  • 2 vleestomaten, ontveld
  • 1 citroen
  • 100 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • Bereiding
    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Was de courgette en snijd hem in plakken. Pel de ui en snipper hem grof. Snijd het vlees in blokjes.
    Schep in een braadpan de aardappelen, courgette, ui, vlees, olie, chilipoeder, komijn, peper en Provençaalse kruiden door elkaar.
    Breek de kaneelstokjes in stukken en schep ze er ook door. Voeg de bouillon toe.
    Doe het deksel op de pan en verwarm het geheel op een zacht vuur. Stoof alles in 45 minuten zachtjes gaar.
    Afwerking: Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de citroen in plakjes. Schep de olijven, tomaat en citroen door de tagine en stoof het gerecht zonder deksel nog 5 minuten.
    Serveer in diepe borden met couscous of brood.
    Variatie:Voeg ook eens andere groenten toe, bijvoorbeeld aubergine, paprika en wortel.