artikel

Ouderwetse aardappelpuree

Horeca

Ingrediënten 1 kg aardappelen, afkokers zout 2 dl melk 50-75 gram boter versgemalen peper nootmuskaat BereidingSchil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ca. 25 minuten in een laagje (ca. 3 cm) water met zout gaar.Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Giet de aardappelen af en laat ze droog […]

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen, afkokers
  • zout
  • 2 dl melk
  • 50-75 gram boter
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • Bereiding
    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ca. 25 minuten in een laagje (ca. 3 cm) water met zout gaar.
    Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
    Afwerking: Stamp ze fijn met een pureestamper of druk ze door een pureeknijper. Schep de warme melk met boter erdoor en roer tot een smeuïge puree ontstaat.
    Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.