artikel

Witlofsalade met druiven en een bieslookdressing

Horeca

Ingrediënten 4 struikjes witlof 100 g witte (pitloze) druiven 1 eetlepel citroensap 2 theelepels honing 3 eetlepels (druivenpit)olie (mespunt gemberpoeder) 2 eetlepels fijngeknipte bieslook zout witte peper BereidingWas de struikjes witlof, snij de stronkjes eraf en maak de blaadjes los. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Was de druiven, halveer ze en verwijder de […]

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 100 g witte (pitloze) druiven
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels honing
  • 3 eetlepels (druivenpit)olie
  • (mespunt gemberpoeder)
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • zout
  • witte peper
  • Bereiding
    Was de struikjes witlof, snij de stronkjes eraf en maak de blaadjes los. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
    Klop in een kommetje een dressing van het citroensap, de honing, de olie en eventueel een mespuntje gemberpoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Schep de bieslook erdoor. Verdeel de blaadjes witlof en de druiven over een platte schaal en sprenkel de dressing erover.