artikel

Yoghurtcoupe met druiven

Horeca

Ingrediënten 300 gram witte druiven 1.5 dl droge witte wijn 3 eetlepels vloeibare honing 1 kaneelstokje 4 dl magere Bulgaarse yoghurt kaneelpoeder BereidingWas de druiven en haal ze van de steeltjes. Halveer de druiven en verwijder de pitjes.Breng de wijn met de honing en het kaneelstokje in een steelpan aan de kook en laat het […]

Ingrediënten

  • 300 gram witte druiven
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 kaneelstokje
  • 4 dl magere Bulgaarse yoghurt
  • kaneelpoeder
  • Bereiding
    Was de druiven en haal ze van de steeltjes. Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
    Breng de wijn met de honing en het kaneelstokje in een steelpan aan de kook en laat het mengsel zachtjes in ca. 5 minuten iets inkoken. Schep de druiven erdoor en laat het geheel afkoelen.
    Verwijder het kaneelstokje en schep het druiven-wijnmengsel in vier coupes.
    Schep de yoghurt erover en bestrooi het geheel met wat kaneel.