artikel

Zeewier’ van rode kool

Horeca

Ingrediënten ¼ rode kool ca. 3 dl olie zout kristalsuiker BereidingWas de kool, dep hem droog en snij de kool met een scherp mes (of een keukenmachine) in hele fijne reepjes. Verhit de olie in een wok tot 180 graden C. Neem telkens een plukje kool en frituur het in 10 à 20 seconden krokant. […]

Ingrediënten

  • ¼ rode kool
  • ca. 3 dl olie
  • zout
  • kristalsuiker
  • Bereiding
    Was de kool, dep hem droog en snij de kool met een scherp mes (of een keukenmachine) in hele fijne reepjes.
    Verhit de olie in een wok tot 180 graden C.
    Neem telkens een plukje kool en frituur het in 10 à 20 seconden krokant. Neem de kool dan direct uit de olie en laat het ‘zeewier’ uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout en suiker over.
    Lekker als bijgerecht of borrelhapje, of als garnituur voor soepen en salades.