artikel

Baklap met peper-limoenkruiden

Horeca

Ingrediënten

  • 4 baklappen à 100 gram
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 4 trostomaten
  • 1 limoen
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels wokolie
  • zout en versgemalen peper
  • Voorbereiden
    Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het in dunne ringetjes.
    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
    Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil er dun afen pers de vrucht uit.
    Meng de ui met de knoflook, de peper, de tomaat, 2 eetlepels limoensap, het vijfkruidenpoeder, ½ eetlepel olie, peper en zout. Bewaar de tomatensalsa in de koelkast.
    Roer de limoenrasp en 2 theelepels sap door de overige olie en roer er 1 theelepel peper door.
    Wrijf de baklappen ermee in en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

    Bereiden
    Rooster het vlees op het rooster boven een gloeiende barbecue in 5-8 minuten aan beide kanten naar wens rosé of gaar. Bestrooi het na bereiding met zout naar smaak.
    Serveer het met de tomatensalsa.
    Lekker met geroosterde aardappelpartjes en een groene salade.