artikel

Blote billetjes in het gras

Horeca

Ingrediënten 1 kleine rookworst (grof of fijn) 20 g boter snufje peper 250 g snijbonen ½ dl melk 500 g aardappels snufje zout 1 pot witte bonen (grote) BereidingSchil de aardappels en snijd deze in stukken. Was en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Doe de aardappels met weining water in een pan, snijbonen erop […]

Ingrediënten

  • 1 kleine rookworst (grof of fijn)
  • 20 g boter
  • snufje peper
  • 250 g snijbonen
  • ½ dl melk
  • 500 g aardappels
  • snufje zout
  • 1 pot witte bonen (grote)
  • Bereiding
    Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Was en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
    Doe de aardappels met weining water in een pan, snijbonen erop en met iets zout in ca. 20 minuten gaar koken.
    Wel ondertussen de rookworst in heet water. Grove worst ca. 25 min., fijne worst ca. 15 min. wellen.
    Giet de aardappels en de snijbonen af en voeg de lauwwarm gemaakte melk en boter toe. Stamp dit alles goed door elkaar.
    Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
    Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop.
    Men kan ook gedroogde witte bonen nemen en deze laten wellen en vervolgens koken.