artikel

Chinese krabbetjes met chilisaus

Horeca

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus

  • Voorbereiden
    Breng 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kooken laat de spareribs hierin 30 minuten op heel laag vuur koken.
    Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
    Pel intussen de teentjes knoflook.
    Roer de sojasaus met de sherry, ½ theelepel zout, de suiker, hetvijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erbovenuit.
    Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze metde marinade.
    Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren

    Bereiden
    Dep de spareribs droog.
    Rooster ze ± 10 minuten op het roosterboven de gloeiende barbecue tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
    Serveer de spareribs met de chilisaus.
    Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé.