artikel

Currykarbonades met frisse salade

Horeca

Ingrediënten

  • 4 haaskarbonades
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels bladkoriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel milde Indiase currypasta (pot)
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 4 sinaasappels
  • 1 limoen
  • zout
  • versgemalen peper
  • aluminiumfolie
  • Voorbereiden
    Meng 2 eetlepels olie, 3 eetlepels koriander en de currypastaen bestrijk het vlees hiermee.
    Verpak het vlees in aluminiumfolie en leg het in de koelkast. Pel de uien en snijd ze in partjes.
    Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne ringetjes.
    Schil de sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op en snijd zein dunne gehalveerde plakken.
    Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil er dun af en pers er 2 eetlepels sap uit.
    Klop een dressing van de overige olie, de limoenrasp en -sap, het sinaasappelsap,zout en peper.
    Meng de sinaasappel, de ui en de peper erdoor
    Strooi de rest van de koriander erover en bewaar de salade in de koelkast.

    Bereiden
    Leg de karbonadepakketjes ± 7 minuten op het rooster bovende hete barbecue en keer ze éénmaal.
    Verwijder de folie en laat het vlees in ± 5 minuten aan beide kanten bruin kleuren.
    Serveer met de salade.
    Lekker met dikke frieten met knoflooksaus.