artikel

Elior verder onder naam Avenance Nederland

Horeca

Avenance Nederland is de nieuwe naam van Elior Nederland. Sinds 23 juni opereert de vierde cateraar van ons land onder één naam en behoren de werkmaatschappijen Holland Catering Specialisten (HCS), Restoplan, Le Grand Bernard en Modus Mood & Food tot het verleden. Algemeen directeur Gosse Visser streeft naar een beter imago en minder kosten.

‘Intern werd het steeds moeilijker de verschillende werkmaatschappijen helder te positioneren’, legt Visser uit waarom besloten is de naam van de organisaties te veranderen. ‘Ook voor opdrachtgevers was niet duidelijk welke werkmaatschappijen onderdeel waren van de Elior-groep.’

Met Avenance wil de ‘nieuwe’ organisatie over twee jaar wat betreft imago de nummer één van Nederland zijn. Visser: ‘De keuze voor deze naam was snel gemaakt. In Frankrijk, Italië en Engeland catert de Elior-groep ook onder Avenance. Door kennis en ervaring internationaal uit te wisselen, denken we een solide basis te leggen voor een professionele marktbewerking.’

Door de komst van een nieuw hoofdkantoor in Lijnden en de verhuizing uit Heemstede had de cateraar een mooi moment om ‘opnieuw’ te beginnen. De volledige omzetting naar Avenance Nederland moet gereed zijn op 1 oktober. ‘We blijven onderdeel van de internationale Groupe Elior, maar gaan die naam veel minder prominent gebruiken.’

In het komende nummer van Catering Magazine komt algemeen directeur Gosse Visser uitgebreid aan het woord over de structuurverandering van de vierde contractcateraar van Nederland. Deze uitgave verschijnt vrijdag 1 juli.

Terug naar nieuwsoverzicht