artikel

Fingerfoodvariaties

Horeca

Ingrediënten 10 plakjes beenham van 40 g 20 gamba’s 300 gerookte Noorse zalm 5 hardgekookte eieren 100 g zachte geitenkaas 3 plakjes donker roggebrood 150 g roompaté 200 g filet Americain 300 g aardpeer 5 g truffeltapenade 1 Cavaillon meloen 100 g Roquettesla 10 croustadebakjes 10 groene aspergetips 10 gemarineerde tv-sticks 10 greenshell mosselen 10 […]

Ingrediënten

  • 10 plakjes beenham van 40 g
  • 20 gamba’s
  • 300 gerookte Noorse zalm
  • 5 hardgekookte eieren
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 3 plakjes donker roggebrood
  • 150 g roompaté
  • 200 g filet Americain
  • 300 g aardpeer
  • 5 g truffeltapenade
  • 1 Cavaillon meloen
  • 100 g Roquettesla
  • 10 croustadebakjes
  • 10 groene aspergetips
  • 10 gemarineerde tv-sticks
  • 10 greenshell mosselen
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10 kersttomaatjes
  • 10 verse baslicumblaadjes
  • 1 dl thai sweet chilisaus
  • 10 g kappertjes
  • 20 g sjalotten
  • knoflook, olijfolie
  • peper, zout
  • Prijs p.p. € 3,43

    Bereiding
    Maak balletjes of quenelles van de meloen. Kook de aardpeer, blancheer de aspergetips en verkruimel het roggebrood. Meng paté, truffeltapenade en stukjes aardpeer tot een gladde massa, rol door het roggebrood en maak er 10 truffels van. Verdeel geitenkaas en reepjes aardpeer over de beenham en maak er pakketjes van. Prik vast op stukje meloen en garneer met gedroogde tomaat.
    Fruit de schoongemaakte gambastaarten, stukjes aardpeer en de mosselen in olijfolie met knoflook. Voeg peper, zout en chilipoeder toe, laat afkoelen en serveer op prikker met kerstomaatje en basilicum in de schelp.
    Snijd zalm in dunne plakken, rol om aspergetips en aardpeer kwarten. Snipper de sjalotjes fijn, verdeel met de kappertjes op de zalmpakketjes en serveer op een half gekookt ei.
    Vul croustadebakjes met filet americain en garneer af met wat sjalot. Verwarm de tv-sticks in de oven. Maak het bord op.