artikel

Gegrilde oesters met citroen-korianderroom

Horeca

Ingrediënten 12 verse oesters 1 citroen 125 ml slagroom versgemalen witte peper ½ eetlepel fijngehakte koriander 75 g geraspte jongbelegen kaas 50 g rucola BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp […]

Ingrediënten

  • 12 verse oesters
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • versgemalen witte peper
  • ½ eetlepel fijngehakte koriander
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • 50 g rucola
  • Bereiding
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit.
    Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle oesterschelpen los. Zet de schelpen met de oesters erin op de bakplaat.

    Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Sprenkel een beetje citroensap over de oesters en maal er peper boven. Klop de slagroom half stijf en spatel de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, de koriander en de helft van de kaas erdoor. Schep de room op de oesters en verdeel de rest van de kaas erover.
    Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ca. 5 minuten goudbruin en gaar worden.
    Verdeel de rucola over 4 borden en zet de oesterschelpen erop.