artikel

Gevulde scampi’s

Horeca

Ingrediënten 600 g pastinaak 60 scampi’s (gepeld, zonder staart) 30 plakjes beenham van 25 g 150 g crème fraîche 20 g aardappelzetmeel 100 g sesamzaad 50 g verse gember 3 knoflookteentjes 1 citroen 5 g chilipoeder peper, zout Prijs p.p. € 3,58 BereidingSnijd de beenham in stroken van vier centimeter. Leg ze in vogelnestmandje en […]

Ingrediënten

  • 600 g pastinaak
  • 60 scampi’s (gepeld, zonder staart)
  • 30 plakjes beenham van 25 g
  • 150 g crème fraîche
  • 20 g aardappelzetmeel
  • 100 g sesamzaad
  • 50 g verse gember
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 citroen
  • 5 g chilipoeder
  • peper, zout
  • Prijs p.p. € 3,58

    Bereiding
    Snijd de beenham in stroken van vier centimeter. Leg ze in vogelnestmandje en frituur. Kook de geschilde pastinaak. Maak hier puree van, zo nodig binden met aardappelzetmeel. Breng op smaak met crème fraîche, zout en peper. Rooster de sesamzaadjes. Schil gember en knoflook en hak ze fijn.
    Bak de scampi’s kort in sesamolie met de gember, knoflook en chilipoeder. Laat afkoelen. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Doe een klein dotje pastinaakpuree op de gefrituurde beenham en leg daarop de scampi’s.
    Garneer met de bieslook.