artikel

Hamlappen met oosterse perziksaus

Horeca

Ingrediënten 4 Hamlappen (dunne à 100 g) 1 kleine ui 1 blik perziken (op sap à 410 ml) 4 eetlepels olie ½ eetlepel gemberwortel (fijngeraspt) 1 theelepel komijnzaad ½ theelepel kaneel 1 eetlepel tomatenpuree snufje zout snufje peper BereidingPel de ui en snipper deze fijn. Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het […]

Ingrediënten

  • 4 Hamlappen (dunne à 100 g)
  • 1 kleine ui
  • 1 blik perziken (op sap à 410 ml)
  • 4 eetlepels olie
  • ½ eetlepel gemberwortel (fijngeraspt)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • snufje zout
  • snufje peper
  • Bereiding
    Pel de ui en snipper deze fijn. Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het perziksap op. Snijd de vruchten in kleine blokjes.Verhit 2 eetl. olie in een pan en fruit de ui ± 3 minuten met het komijnzaad, de gember, de kaneel en de tomatenpuree. Voeg de perzikblokjes en het -sap aan het uienmengsel toe en laat de saus ± 15 minuten zachtjes koken.Dep de Hamlappen droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper en de overige olie.Verhit de grillpan en grill hierin de Hamlappen in ± 8 minuten goudbruin en gaar.Breng de perziksaus op smaak met zout en peper.Lekker met couscous en gemengde groenten.