artikel

Kabeljauw met krielaardappeltjes en snijbonen

Horeca

Ingrediënten 300 gram diepvries kabeljauwfilet 1 pot snijbonen, 400 gram 3 eetlepels olie 400 gram voorgekookte krielaardappeltjes 1 teentje knoflook 3 eetlepels zoetzure zilveruitjes ½ theelepel paprikapoeder 4 eetlepels crème fraîche zout peper 1 eetlepel fijngehakt bieslook BereidingLaat de vis ontdooien en snijd hem in stukjes. Laat de snijbonen uitlekken.Verhit de olie in een grote […]

Ingrediënten

  • 300 gram diepvries kabeljauwfilet
  • 1 pot snijbonen, 400 gram
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram voorgekookte krielaardappeltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngehakt bieslook
  • Bereiding
    Laat de vis ontdooien en snijd hem in stukjes. Laat de snijbonen uitlekken.
    Verhit de olie in een grote hapjes- of koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aardappeltjes rondom bruin in 5-7 minuten. Schep ze regelmatig om.
    Pel het knoflookteentje en pers het uit boven de aardappeltjes en roer de zilveruitjes en de paprikapoeder erdoor.
    Schep de visstukjes en de uitgelekte boontjes erdoor en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar worden in ca. 7 minuten.
    Roer de crème fraîche door de vis-groenteschotel en breng hem op smaak met zout en peper. Strooi de bieslook erover.