artikel

Koude schotel

Horeca

Ingrediënten Opperdoezer aardappels 100 g zwartwortel 400 g zalmfilet 400 g mosselen 200 g gerookte aalfilet 200 g Hollandse garnalen 500 gram verse doperwtjes 300 g winterwortel 200 g dillchips 5 hardgekookte eieren 0,5 bos bosui 5 takjes dille 3 dl mayonaise 1 dl slagroom 200 g zilveruitjes 5 g grove mosterd 0,25 bos bieslook […]

Ingrediënten

  • Opperdoezer aardappels
  • 100 g zwartwortel
  • 400 g zalmfilet
  • 400 g mosselen
  • 200 g gerookte aalfilet
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 500 gram verse doperwtjes
  • 300 g winterwortel
  • 200 g dillchips
  • 5 hardgekookte eieren
  • 0,5 bos bosui
  • 5 takjes dille
  • 3 dl mayonaise
  • 1 dl slagroom
  • 200 g zilveruitjes
  • 5 g grove mosterd
  • 0,25 bos bieslook
  • 100 g kappertjes
  • 50 bloedzuring
  • 0,5 kropsla
  • 10 kers-tomaatjes
  • 1 doosje tuinkers
  • 2 komkommers
  • 300 g appel (Elstar)
  • 1 citroen
  • Prijs: 3,45

    Bereiding:
    Kook de aardappels en de zwartwortel in de schil. Schil en laat afkoelen. Snijd ze samen met geschilde appel, winterwortel en dill-chips in brunoise. Erwtjes en wortel gaarkoken. Meng de mayonaise met de room en de mosterd, meng met de groeten en de appel.Maak op smaak af met peper en zout.
    Snijd de helft van de bieslook in dunne ringen, houd een paar mooie sprieten apart. Snijd 10 partjes uit de citroen. Meng de garnalen en de mosselen met elkaar en maak aan met de mayonaise en de bieslookringetjes.
    Maak sla en zuring schoon, was en droog en dresseer op de bordjes. Snijd 10 dunne linten van de komkommer en leg ze in een ingeoliede ring van 10 cm doorsnede op de salade.
    Vul de ring tot ¾ af met de salade, een half eitje en maak af met de mosselen en garnalen. Dresseer de vissoorten: de zalm er bovenop en de paling als pakketje, zwartwortelplakjes en overige garnering rondom.