artikel

Lamskoteletjes met basilicumcrème

Horeca

Ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ½ eetlepels olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels rode wijn
  • ½ eetlepel tijmblaadjes
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 3 eetlepels fijngehakt basilicum
  • zout en

  • Voorbereiden
    Pel en snipper het sjalotje • Pel de teentjes knoflook en snipper 1 teentje fijn. Roer een marinade van de olie, de wijn, het sjalotje, de gesnipperde knoflook en peper naar smaak. Leg de koteletjes in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees minimaal30 minuten afgedekt in de koelkast marineren. Keer het regelmatig.
    Klop de slagroom bijna stijf en pers de rest van de knoflook erboven uit. Roer er voorzichtig de halvanaise, het basilicum en zout en peper naar smaak door. Zet tot gebruik in de koekast.

    Bereiden
    Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog. Rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 4-5 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé. Bestrooi de koteletjes met zout naar smaak en leg ze op een schaal.
    Serveer ze met de basilicum-knoflookcrème.
    Lekker met warm stokbrood gevuld met rode pesto en geraspte belegenkaas.