artikel

North Sea Jazzfestival 2005

Horeca

Van de meeste jazzmusici, maar ook jazzliefhebbers, is bekend dat het smulpapen zijn.Bekend zijn de verwijzingen naar eten en drinken van musici als Jelly Roll Morton, Louis Armstrong, Cab Calloway, Duke Ellington, Fats Waller, Phil Woods en Art Pepper Zo maakte Louis Armstrong er een gewoonte van menu’s te voorzien van anekdotes en smaakimpressies. Zijn brieven ondertekende hij meestal met ‘Red beans and ricely yours’. Orkestleider en pianist Duke Ellington heeft maar liefst 25 composities geschreven met eten of drinken in de titel.

Tijdens het aanstaande North Sea Jazzfestival in Den Haag (8, 9 en 10 juli 2005) zullen ondermeer fantastische jazzmusici als Cassandra Wilson, Herbie Hancock en Roswell Rudd optreden. Deze musici zijn ondermeer betrokken bij de uitvoering van respectievelijk ‘Apricots On Their Wings’, ‘Cantaloupe Island’ en ‘Moselle’. Gecombineerd leveren deze drie composities een smakelijk zomers dessert op.

Apricots On Their Wings, Cantaloupe Island, MoselleIngrediënten voor 4 personen:
halve Cantaloupe meloen
6 rijpe abrikozen
1 fles koude Moezelwijn of andere licht zoete wijn
4 kleine takjes verse munt

Bereiding:
Met een uitsteeklepeltje zoveel mogelijk bolletjes uit de meloen steken. De abrikozen ontvellen, pitten eruit halen en in stukjes snijden. Meloenbolletjes en stukjes abrikoos over longdrink- of hoge kelkglazen verdelen en opvullen met de koude Moezelwijn. Garneren met een klein takje verse munt.