artikel

Perzikijs

Horeca

Ingrediënten 4 blaadjes witte gelatine 750 gram witte (of gele) perziken + 1 extra 5 eetlepels citroensap 1 1/2 eetlepel Maresquin likeur 75 ml slagroom verse munt BereidingWeek de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water. Verhit 3 eetlepels water en los de gelatine erin op.Schil de perziken en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees […]

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 750 gram witte (of gele) perziken + 1 extra
  • 5 eetlepels citroensap
  • 1 1/2 eetlepel Maresquin likeur
  • 75 ml slagroom
  • verse munt
  • Bereiding
    Week de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water. Verhit 3 eetlepels water en los de gelatine erin op.
    Schil de perziken en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees en roer het citroensap, de suiker en Maresquin erdoor. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer alles goed door.
    Klop de slagroom stijf en spatel deze door het perzikmengsel.
    Draai het 40 minuten in een ijsmachine of doe het over in een vriesvaste bak. Zet de bak 2-3 uur in de vriezer en roer het mengsel af en toe om met een vork.
    Afwerking: Doe het ijs over in coupes of glazen en garneer met plakken perzik met schil en verse munt.