artikel

Rode bataviasla met paprika, gorgonzola en crouton

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ½ krop (ca. 100 g) rode bataviasla
  • 1 rode paprika
  • 100 g gorgonzola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • mespuntje mosterd
  • zout
  • peper
  • 3 sneetjes casinobrood
  • boter of margarine

Bereidingswijze:
Was en droog de sla. Scheur de sla in kleinere stukken. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in blokjes snijden. Snij de Gorgonzola in blokjes. Roer in een kommetje een dressing van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel er de paprika en gorgonzola over. Sprenkel de dressing over de salade. Snij de korsten van het casinobrood en besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter of margarine. Snij de boterhammen in blokjes van 2 bij 2 cm. Bak de croutons in een koekenpan aan beide kanten krokant en lichtbruin. Garneer de salade met de warme croutons. Serveer direct. Lekker met boerenbrood.