artikel

Russisch ei in witlofschuitjes met mosselen

Horeca

Ingrediënten 1,5 kg witlofstronkjes 20 hardgekookte eieren 5 tomaten 500 g maiskorrels, blik 500 g doperwten, blik 60 gekookte mosselen 150 g rode paprika 150 g groene olijven 5 dl vinaigrette, convenience 1 teentje knoflook 1 doosje verse tuinkers 5 takjes peterselie 5 g tabasco 5 g paprikapoeder peper, zout Prijs: 3,13 Bereiding:Snijd de rode […]

Ingrediënten

  • 1,5 kg witlofstronkjes
  • 20 hardgekookte eieren
  • 5 tomaten
  • 500 g maiskorrels, blik
  • 500 g doperwten, blik
  • 60 gekookte mosselen
  • 150 g rode paprika
  • 150 g groene olijven
  • 5 dl vinaigrette, convenience
  • 1 teentje knoflook
  • 1 doosje verse tuinkers
  • 5 takjes peterselie
  • 5 g tabasco
  • 5 g paprikapoeder
  • peper, zout
  • Prijs: 3,13

    Bereiding:
    Snijd de rode paprika in blokjes en leg die samen met de mosselen in de helft van de vinaigrette. Kook en pel de eieren. Laat een ei heel.
    Snijd de tomaten (paar reepjes bewaren) en de overige eieren in blokjes. Snijd de olijven in plakjes, laat de mais en doperwten uitlekken.
    Meng de vinaigrette met de tabasco en paprikapoeder. Voeg tomaatblokjes, mais en doperwten toe. Maak op smaak met peper en zout en voeg de blokjes ei toe.
    Schik witlofbaadjes op een bord en vul met het mengsel. Leg de gemarineerde mosselen erbij. Garneer af met partjes ei, tomaat, tuinkers, olijven en paprikablokjes.