artikel

Salade met gebakken mosselen

Horeca

Ingrediënten 300 g gekookte mosselen 6 jonge boswortels (ca. 300 g) ½ komkommer 75 g veldsla 1 ½ eetlepel citroensap 1 dl olijfolie 2 theelepels (Dijon)mosterd zout, versgemalen zwarte peper 4 eetlepels bloem 1 eetlepel chilipoeder ½ eetlepel oregano BereidingMaak de groenten schoon. Rasp de wortels en snijd de komkommer in stukjes. Verdeel de veldsla, […]

Ingrediënten

  • 300 g gekookte mosselen
  • 6 jonge boswortels (ca. 300 g)
  • ½ komkommer
  • 75 g veldsla
  • 1 ½ eetlepel citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • 2 theelepels (Dijon)mosterd
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • ½ eetlepel oregano
  • Bereiding
    Maak de groenten schoon. Rasp de wortels en snijd de komkommer in stukjes.
    Verdeel de veldsla, wortel en komkommer over vier borden.
    Klop het citroensap met 4 eetlepels olijfolie, mosterd, zout en peper tot een dressing.
    Sprenkel de helft van de dressing over de salade.

    Doe de bloem, het chilipoeder, de oregano, 1 theelepel peper en 1 theelepel zout in een plastic zak. Voeg de mosselen toe. Draai de zak dicht en schud het geheel om tot alle mosselen bedekt zijn met een laagje bloem.
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de mosselen op matig hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin.
    Bak de pijnboompitten ca. 1 minuut mee.
    Schep de mosselen met pijnboompitten op de salade, sprenkel de rest van de dressing erover.
    Lekker met grof volkorenbrood.