artikel

Schnitzel met Italiaanse vulling

Horeca

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 ansjovisfilets (uit blik)
  • 50 gram gemengde olijven zonder pit
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • eetlepel olijfolie traditioneel
  • eetlepel Provençaalse kruiden
  • zout en

  • Voorbereiden
    Leg de cocktailprikkers 10 minuten in een bakje metkoud water. Spoel de ansjovisfilets af onder koud stromend water endep ze droog. Hak de ansjovis met de olijven en de paprika grof in eenkeukenmachine (pulsestand). Schep het paprikamengsel op de schnitzels.Vouw de schnitzels dicht en steek ze vast met de cocktailprikkers.

    Bereiden
    Roer de olie met de Provençaalse kruiden en zout en pepernaar smaak door elkaar en bestrijk de schnitzelpakketjes ermee.
    Grill de pakketjes op het rooster boven een gloeiende barbecue in 8-10 minutenbruin en gaar.
    Lekker met een macaronisalade.