artikel

Slavinken met warme paprika-uienchutney

Horeca

Ingrediënten 2 Slavinken snufje peper 1 eetlepel slaolie ½ eetlepel azijn snufje zout 1 kleine ui 1 rode paprika 1 kleine tomaat 1 theelepel bruine basterdsuiker 1 teentje knoflook BereidingDruk de Slavink een beetje plat. Bak deze in een anti-aanbak koekenpannetje in ca. 12 minuten om en om bruin en gaar. Pel en snipper de […]

Ingrediënten

  • 2 Slavinken
  • snufje peper
  • 1 eetlepel slaolie
  • ½ eetlepel azijn
  • snufje zout
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine tomaat
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • Bereiding
    Druk de Slavink een beetje plat. Bak deze in een anti-aanbak koekenpannetje in ca. 12 minuten om en om bruin en gaar.
    Pel en snipper de ui en de knoflook.
    Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes.
    Verhit de olie in een ander pannetje en bak hierin de ui, de knoflook, de paprika en de suiker 8 minuten op een laag vuur.
    Voeg aan het paprikamengsel de tomaat, de azijn, een snufje zout en een snufje peper toe en laat het geheel nog even pruttelen.
    Leg de Slavink op een bord en schep de chutney’ernaast.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en komkommersalade.