artikel

Snijbonensalade

Horeca

Ingrediënten Snijbonenmolen 500 gram snijbonen, zout 4 eetlepels mayonaise 4 eetlepels yoghurt 1 eetlepel tomatenketchup 2 eetlepels fijn gesneden peterselie mespunt peper 4 eetlepels citroensap ( 2 x 2) 1 bosje radijs 3 sjalotjes of een kleine ui (circa 50 gram) 1 grote zoetzure appel BereidingRoer in een soepkom voor de dressing de mayonaise, yoghurt, […]

Ingrediënten

  • Snijbonenmolen
  • 500 gram snijbonen, zout
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • mespunt peper
  • 4 eetlepels citroensap ( 2 x 2)
  • 1 bosje radijs
  • 3 sjalotjes of een kleine ui (circa 50 gram)
  • 1 grote zoetzure appel
  • Bereiding
    Roer in een soepkom voor de dressing de mayonaise, yoghurt, tomatenketchup, peterselie, peper en 2 eetlepels citroensap door elkaar.
    Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snipper ze zeer fijn.
    De appel schillen en in vieren snijden. Het klokhuis verwijderen en de appel in blokjes snijden. Besprenkelen met 2 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.
    De snijbonen, appelblokjes, plakjes radijs en de gesnipperde sjalotjes in een schaal mengen.
    De dressing omroeren en op het midden van de salade schenken. Schep de salade aan tafel pas door.