artikel

Spiesjes met mosterd-bieslooksaus

Horeca

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • zout en versgemalen peper
  • ± 16 satéstokjes
  • Voorbereiden
    Leg de satéstokjes 10 minuten in een bakje koud water. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Roer de ui met de knoflook, de olie, de chilipoeder en de paprikapoeder door elkaar.
    Snijd het vlees in kleine blokjes, rijg deze aan de satéstokjes en leg de spiesjes in eenplatte lage schaal.
    Schenk het uienmengsel erover, dek de schaal af met huishoudfolie en laat de spiesjes minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Keer de stokjes regelmatig.
    Klop een sausje van de mayonaise, de crème fraîche, de mosterd, het bieslook en zout en pepernaar smaak.

    Bereiden
    Bestrooi de spiesjes met peper naar smaak en rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 6-7 minuten rondom mooi bruin en gaar.
    Bestrooi de spiesjes na bereiding met zout naar smaak. Serveer ze met het sausje.
    Lekker met geroosterde groenten en stokbrood.