artikel

Stichting Voedingsservice Heuvelrug

Horeca

Voedingsservice Heuvelrug opende 1 juni vorig jaar de deuren van een gloednieuwe keuken in Soesterberg. De kersverse stichting was het resultaat van het samengaan van de centrale keukens van Abrona in Huis ter Heide en Bartiméus in Doorn en moest minimaal 1750 maaltijden per dag gaan produceren om het initiatief staande te kunnen houden. Catering Magazine bekeek de stand van zaken.

Voor de huisvesting van de nieuwe stichting is een (oude) fabriekshal gebruikt.
In de nieuwe keuken wordt ontkoppeld gekookt.
Op dit moment worden dagelijks 2100 maaltijden geproduceerd. De stichting nadert hierdoor het break-even point.
Heuvelrug levert maaltijden in bulk en geportioneerd. Vanzelfsprekend heeft iedere klant een eigen, unieke code.
Directeur Peter Broekhof bij de transportwagens, die worden gekoeld door een luxe glycolsysteem.
Een laatste controle door ‘de grote baas’, alvorens de maaltijden worden getransporteerd.
Klaar voor vertrek. Voor Broekhof is maatwerk het uitgangspunt.
Aan het eind van de dag worden alle apparaten grondig schoongemaakt.
Dat geldt ook voor deuren. Alle personeelsleden moeten zich ‘s ochtends verplicht douchen voor ze aan het werk gaan. Daarvoor krijgen ze een kwartier werktijd.
In de afwaskeuken wordt niet alleen het smerige servies grondig schoongemaakt.

In het zomernummer van Catering Magazine vertelt directeur Peter Broekhof uitgebreid over het eerste jaar van de stichting.

Tekst en foto’s: Rik Leonards