artikel

Talenten van de Week: Tamara de Borst en Yvette Jasperse

Horeca

Restaurant De Kloosterhoeve in Harmelen heeft het keukenteam uitgebreid met de koks Tamara de Borst en Yvette Jasperse. De twee gaan als chef-kok aan de slag bij het gerenommeerde horecabedrijf.De Borst en Jasperse werkten eerder voor De Kloosterhoeve. Ook waren ze actief voor Restaurant De Watergeus in Noorden. Directeur Jurgen Wondergem is erg gelukkig met de komst van het vrouwelijke chefsduo. ‘Wij zijn trots om deze talenten te contracten en zijn enthousiast over de kwaliteit. Ze zijn net zo ambitieus als wij als het gaat om het verwennen van gasten.’ Tijd dus om deze talentvolle dames eens aan u voor te stellen.

Opleiding?
Tamara: SVH-opleiding leerlingkok, Gildevaart

Yvette: Basisopleiding kok en de primaire opleiding tot kok. SVH-opleiding leerlingkok, Gildevaart

Horecadebuut?
Tamara: Restaurant Rhenomare, als stagaire van het VBO.

Yvette: Stagaire bij Meeting Plaza, Maarssen.

Leermeester?
Tamara: Sjaanie de Geur van De Watergeus in Noorden, waar ik lang souschef ben geweest.

Yvette: Mijn laatste 2 chefs: Ed Breurten, Restaurant Floyds in Woerden en Thom-gabie van Baars (voorheen De Kloosterhoeve).

Inspiratie?
Tamara: Vakbladen, kookboeken, restaurantbezoeken, collega’s, Yvette & veel nadenken en experimenteren in de keuken.

Yvette: Vakbladen, kookboeken, restaurantbezoeken, collega’s, Kloosterhoeve-medewerkers en Tamara.

Droomgerecht?
Tamara: Op dit moment Tabbouleh met Hollandse garnaaltjes en koriander crème fraiche.

Yvette: Je kunt me wakker maken voor krokant gebakken bloedworst met appel. Ook een goede Tom Yamsoep valt in de smaak.

Meestbegeerde werkplek?
Tamara: In m’n eigen restaurant op termijn. Eerst iets moois maken van de uitdaging in de Kloosterhoeve. Wij hebben ons voor lange tijd gecommiteerd, zoals iedereen binnen het Kloosterhoeve team.

Yvette: In mijn eigen restaurant. Maar nu precies waar ik werk; De Kloosterhoeve.

Ergernis op de werkplek?
Tamara: Rommel en mensen die in de weg lopen.

Yvette: Ik kan niet tegen een vieze werkplek. Alles moet netjes opgeruimd zijn.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Tamara: Werken in de Prins te Paard waar ik Yvette heb leren kennen. En het vertrouwen dat ik van Ilona en Jurgen in de Kloosterhoeve krijg.

Yvette: Alle gasten moeten lekker gegeten hebben en een leuke avond hebben gehad. Als ze snel weer terug komen ben ik gelukkig.

Zwakste punt?
Tamara: Stress, waardoor ik soms geen rust heb.

Yvette: Ik wil graag alles in eigen handen hebben. Ben een behoorlijke controle-freak.

Beste horecabeslissing?
Tamara: Chef worden in De Kloosterhoeve.

Yvette: Samen met Tamara de uitdagin aan te gaan chef te worden in De Kloosterhoeve.

Ergens spijt van?
Tamara: Mijn voornemen om een hele maand naar Ierland te gaan. Ik heb het er maar 1 week volgehouden.

Yvette:No comment.

Allerliefste bezit?
Tamara: Messen en kookboeken.

Yvette: Mijn messen.

Misverstand over jou?
Tamara: Dat ik niet op mijn mond ben gevallen. Privé is dat wel zo, maar tijdens het werk ben ik behoorlijk rustig. Kwaliteit boven alles.

Yvette: Mensen schatten me liever in dan ik ben. Eigen ben ik een strenge chef.

Over tien jaar….
Tamara en Yvette Dan hebben wij samen een eigen zaak.

Als ik ‘s ochtend naar mijn werk ga denk ik….
Tamara: Koken, koken, koken…..

Yvette: Waarom zo vroeg! En als ik eenmaal in De Kloosterhoeve ben; Lekker koken!