artikel

Tante Kee, Kaag

Horeca

Tante Kee is sfeervol gelegen op het pittoreske Kaageiland in de Kager Plassen. Sinds de jaren dertig is de horecagelegenheid uitgegroeid van een kruidenierswinkeltje naar een zaak die bekend stond om z’n gegrilde kip en pannenkoek tot een gerenommeerd restaurant.

In mei 2003 zetten de jonge ondernemers Raymond Reeb en Kim Edwards het restaurant voort. Hij als chef-kok, zij als gastvrouw. ‘We proberen het culinaire niveau steeds een stapje hoger te krijgen. Raymond is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en onze menukaart met seizoensgebonden gerechten wisselt twaalf keer per jaar’, vertelt de gastvrouw. ‘We werken met een professionele bediening, maar hopen dat de mensen zich wel op hun gemak voelen bij ons.’ Het eerste jaar restylde het stel de tuinkamer, nu was het restaurant aan de beurt. Ruim, licht en modern is het nieuwe interieur, met enkele klassieke elementen. Het etablissement heeft nu ook openslaande deuren naar het terras aan de waterkant. Gasten met een boot kunnen gemakkelijk aanleggen bij Tante Kee’s eigen steiger.

Julianalaan 14. Tel. (0252) 54 42 06.
Capaciteit: restaurant 35 zitplaatsen
tuinkamer 20; terras 65
Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €20,-; driegangenmenu €31,50.
‘s Zomers dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Van oktober t/m maart zo/ma gesloten.