artikel

Thaise biefstuk met noodlesalade

Horeca

Ingrediënten

  • 4 Hollandse biefstukken à 125 gram
  • 1 limoen
  • 2 cm gemberwortel
  • 5 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 ½ eetlepel zonnebloemolie
  • 250 gram mihoen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 5 bosuitjes
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels sesamolie
  • zout en versgemalen peper
  • Voorbereiden
    Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp degroene schil er dun af en pers de vrucht uit . Schil en rasp de gemberwortel.Meng 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels vissaus, de gember,de olie en peper. Bestrijk de biefstukken ermee en leg ze in een schaal.Lepel de rest van de marinade erover. Marineer het vlees minimaal30 minuten afgedekt in de koelkast.
    Kook intussen de mihoen gaar. Spoel de mihoen af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Snijd de paprika’s in stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
    Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de mihoen met de paprika, de bosuitjes, de rest van de vissaus, 3 eetlepels limoensap en de -rasp, de sesamolie en het -zaad en peper en zout.

    Bereiden
    Rooster het vlees op het rooster boven de gloeiende barbecuein 3-5 minuten bruin en rosé.
    Serveer de biefstukken met de salade.