artikel

Turkse hamburgers met yoghurtsaus

Horeca


Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 6 eetlepels kruidenpaneermeel
  • 1 ei (M)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl Turkse roomyoghurt
  • 3 eetlepels korianderblad, fijngehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout en peper
  • Voorbereiden
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Meng het gehakt met de koriander, de komijn, het paneermeel en het ei. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm er plattecirkels van. Verdeel de pijnboompitten over het midden van de cirkels, vouw het gehakt eromheen en vorm er vervolgens mooie hamburgers van.
    Pel de knoflook en pers de teentjes boven de yoghurt uit. Voeg het korianderblad en zout en peper naar smaak toe en zet de saus tot gebruik in de koelkast.

    Bereiden
    Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze op het roosterboven een gloeiende barbecue aan beide kanten bruin en in ± 8 minutengaar.
    Serveer de burgers met de knoflooksaus.
    Lekker met Turks brood (pide) en een gemengde salade van ijsbergsla,zwarte olijven, komkommer en tomaat.