artikel

Varkenshaas met dragon-peperboter

Horeca

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes à 250 gram
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels teriyakisaus
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetlepel fijngesneden dragon
  • 1 eetlepel groene pepertjes (potje)
  • versgemalen peper
  • huishoudfolie
  • Voorbereiden
    Pel de knoflook en pers het teentje boven de olie uit. Roer er de teriyakisaus, de jam en peper naar smaak door. Leg het vlees in een lage passende schaal en schenk de marinade erover.Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
    Roer de boter met de dragon en de pepertjes door elkaar en vorm er met behulp van een stukje huishoudfolie een rolletje van.

    Bereiden
    Snijd de boter met een scherp mes in dunne plakjes.
    Rooster de varkenshaasjes op het rooster boven de gloeiende barbecuein ± 10-12 minuten mooi bruin en gaar • Neem het vlees van de barbecueen laat het even rusten.
    Snijd het in plakjes en serveer het met de dragon-peperboter.
    Lekker met gepofte aardappel en bonensalade.